Παρουσίαση

Η ομάδα μας Liquid Bungy ξεκίνησε την επαγγελματική της δραστηριότητα στο χώρο του ακραίου εναλλακτικού αθλητισμού το 1993, με βασικό αντικείμενο εργασιών τo bungy jumping - άλμα με ελαστικό σχοινί, σε διάφορα σημεία της Ελλάδας.

Το 1993 εγκαινιάζει την λειτουργία του πρώτου σταθερού, και ιδιαίτερα δημοφιλούς σημείου bungy jumping στην γέφυρα της Χαλκίδας, ενώ παράλληλα οργάνωσε και παρουσίασε για πρώτη φορά το bungy jumping στα μέσα μαζικής ενημέρωσης Μ.Μ.Ε σε συνεργασία με μεγάλο ιδιωτικό κανάλι της Ελληνικής τηλεόρασης.

Το 2004, κατόπιν δώδεκα ετών συνεχούς λειτουργίας του bungy site της Χαλκίδας αποφασίζεται η οριστική διακοπή της διεξαγωγή αλμάτων στην συγκεκριμένη γέφυρα, καθώς και σε όλα τα άλλα σημεία ανά την Ελλάδα.

Ο λόγος πίσω από αυτή την απόφαση ήταν η επικέντρωση των δραστηριοτήτων της ομάδας στην στελέχωση της μοναδικής για τα διεθνή δεδομένα γέφυρας της Αράδαινας 138 μέτρων στα Χανιά της Κρήτης στην οποία είχαν ξεκινήσει τα άλματα από το 1999.

Σήμερα, η συγκεκριμένη γέφυρα αποτελεί ένα από τους σημαντικότερους, εάν όχι τον σημαντικότερο, προορισμούς για bungy jumping από γέφυρα στην Ευρώπη.

Η Liquid bungy είναι η εταιρία που έκανε γνωστό το bungy jumping στον Ελλαδικό χώρο θέτοντας εξ ’αρχής τα κριτήρια, και έχοντας επιδείξει σημαντικό έργο στα χρόνια λειτουργίας της.

Στα χρόνια που ακολούθησαν διεθνείς διακρίσεις, ρεκόρ και γεγονότα συνέβαλαν στην προβολή της ομάδα σε διεθνές επίπεδο και την καθιέρωση αυτής στη συνείδηση του κοινού ως συνώνυμο του ασφαλούς και συναρπαστικού bungy jumping.

Τα είκοσι δύο χρόνια σταθερής και άρτιας λειτουργίας καθιέρωσαν την Liquid Bungy ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες του κόσμου.

Κλειδί της αδιαμφισβήτητης επιτυχίας υπήρξε η εξ ‘αρχής θέσπιση αυστηρών διεθνών κανόνων ασφάλειας που εξασφαλίζει την επιτυχημένη οργάνωση και παροχή υπηρεσιών στο χώρο των αλμάτων με ελαστικό σχοινί χαρίζοντας στο κοινό μία ασύγκριτη όσο και ασφαλή εμπειρία.

Η καλύτερη απόδειξη της επιτυχημένης λειτουργίας μας είναι οι χιλιάδες άλτες σε δεκάδες σημεία ανά την Ελλάδα που συμμετείχαν ενεργά στις δραστηριότητες και τα προγράμματα μας όλα αυτά τα χρόνια με μηδενικό συντελεστή προβλημάτων ή ατυχημάτων.

Η Liquid Bungy έχει παρουσιαστεί σε διεθνή Μ.Μ.Ε του κόσμου όπως το CNN world report Σεπτέμβριος 1999 με ενάμισι δισεκατομμύριο τηλεθέαση (η μοναδική παρουσίαση Ελληνικής εταιρίας ακραίου εναλλακτικού αθλητισμού στο CNN), BBC, MTV, TMF, SAT.1, REUTERS.

Στον ελλαδικό χώρο η προβολή της από τα Μ.Μ.Ε. υπήρξε αξιωματικά μοναδική με εκατοντάδες ανάλογες παρουσιάσεις, διαφημίσεις, video clips, συνεντεύξεις, ντοκιμαντέρ κ.λ.π.

Τα άτομα που στελεχώνουν την Liquid Bungy έχουν εκπαιδευτεί σε Ελλάδα και εξωτερικό σε διάφορους τομείς των ακραίων εναλλακτικών δραστηριοτήτων κατέχοντας διεθνή πιστοποιητικά ασφαλείας.

Στο τεχνικό μέρος η ομάδα εφαρμόζει τους κώδικες πρακτικής ασφάλειας, bungy jumping code of practice, που καλύπτει όλο το φάσμα δραστηριοτήτων, υλικών κ.α. έχοντας σχεδιαστεί και υιοθετηθεί από τους αρμόδιους διοργανωτές και δημιουργούς του bungy jump με υποχρεωτική ισχύ ανά την υφήλιο.

Η λογική της εταιρίας μας για τον ασφαλή τρόπο διεξαγωγής μιας πτώσης με ελαστικό σχοινί καθώς και η αίσθηση αυτής της εμπειρίας διατυπώνονται στα λόγια του ιδρυτή και τεχνικού υπεύθυνου της ομάδας Άγγελου Ευλαμπίου:

Ο άνθρωπος από την εποχή του Ικάρου έψαχνε τρόπους για να πετάξει. Σήμερα, αιώνες μετά, ακόμα φέρουμε μέσα μας αυτή την επιθυμία για την πτήση και την πτώση, έστω και αν αυτό δεν είναι σύμφωνο με την κατά φύση δημιουργική μας κατασκευή. Σε αυτό τον τομέα έχουν δοθεί στην σύγχρονη ανθρωπότητα διάφορες εναλλακτικές ευκαιρίες. Ο μοναδικός όμως δρόμος για να ζήσουμε την αίσθηση της πτώσης σε τόσο κοντινή απόσταση από το έδαφος και με απόλυτη ασφάλεια είναι το άλμα στο κενό με ελαστικό σχοινί - bungy jumping και σε αυτό ακριβώς ειδικευόμαστε και έχουμε την τεχνική κατάρτιση να σας οδηγήσουμε όσο πιο κοντά στο να νιώσετε την πτώση αντιμέτωποι με τους μύχιους και άνευ λόγου φόβους σας για να συνειδητοποιήσετε πόσο μακριά μπορείτε να φτάσετε, πάντοτε απόλυτα ασφαλείς.

Άγγελος Ευλαμπίου